Popular

Rabu, 3 November 2010

KAMI

salam semua..
sbenanya tersangat boring kot duk hostel...
rasa mcm membazir masa sgt sbb x study satu hape pun untuk final...
then, sy rasa result sem 3 sy ni akan jatuh menjunam...
b4 sy g duduk kt krusi n tulis kt meja exam...

kt sni nk mntk maaf laa kpd kwn2 smua klau de slh n silap..
kpd parent n siblings :
sorry la klau hampakan kalian smua....
sbb terasa cm xde semangat nk study...
pastu, usaha pun mcm tak setanding mana nk naikkan pointer...
aty sedar diri..
tp kemalasan melanda seumpama banjir yg melanda kt perlis ni..
nk kata sbb bw keta pun x sbb aty x klua lepak mana2 pun...

kpd lecturer especially RPS...
mama, aty mntk maaf klau aty xleh nk maintain or up pointer...
aty takut n malu gak...
lagi2 klau adik-bradik seRPS bole maintain knp aty x leh kan...

then,sy nk cte psl kursus kepimpinan..
anjuran unit kauseling...
KAMI ni bemaksud Kami Anak Melayu Intelektual
kursus ni utk org Melayu sahaja yg dpt pointer 3.5 ke atas..
at da 1st, depa ni smua nk wat kt Langkawi...
pastu tuka venue.. nk wat kt Bukit Merah...
last2 wat kt Hydro Hotel Penang, Miami Beach...
objektif : nk memberi kesedaran kpd bdk2 melayu yg mana jauh di luar sana...
bangsa CA YA NUN ALIF..sedang menaikkan propa mereka..
utk menindas kita...
so kami antara yg konon2nya bijak pandai ni dinasihatkan
utk menggalakkan rakan2 smua study lebih tekun..
n alert dgn propa yg mereka sdg rancang...
satu bnda yg sy igt dgn ayat fasi....

"sedangkn Andalusia yg gah selama 999thn bole hilang...
pe tah lagi Malaysia yg baru 5o thn ni..."

byk lg sbenanya cme tak berani nk cte kt sni..
*kang x psl2 aku kena msuk jail lak*
kursus ni di hadiri 31 org drpd 90 org budak melayu yg dapat Dean List..
3 org lelaki n selebihnya perempuan..

pastu kan.. mcm2 la aktiviti yg dorg wat..
sy rasa.. sy la org terbodoh di kalangan yg terpandai...
sbb ape...sbb ape...
sbb.. pointer dorg ni smua mmg superb ahh!!
malu..malu..
ada sorg fasi ni ckp...
sape dpt 4 flat? 3.9?.......3.6? 3.5?
mase fasi tu sebut, otak sy dh terfikir...
pointer CGPA sy 3.57...
xkan nk agkt 3.6?? mcm tak malu gler...
smua yg dtg dak dekan.. ofkos 3.5 ke atas...
so sah2 la sy ni yg plg last..
then amik keputusan x mo agkt tgn sbb malu..wuwu..
jauh di sudut hati rasa mcm *bodohnya aku!!!!*

tp apapun sy nk ckp...
mknn dia mmg tip top mantop!!!
best kot wpun nmpk biasa..
tp disebabkan dorg serve baek punya!!
tu yg buat ktorg ni semangat nk trun dewan..haha...

antara ayat or trademark yg diguna pkai...

fasi : hello~
kami : hi~
fasi : anda hebat???
kami : ya! terima kasih..
fasi : adik~
kami : abg~
fasi : jepun
kami : haik
fasi : british
kami : sir yes sir!!

tak tahu la korg phm ke x an..haha..
ayat2 ni just nk tgk ktorg alert ke x.. tu jee...huhu

next kt bwh ni ada la gambar tah pape...


kt tempat bas. tggu dr kul12.30..
last2 dekat kul2 smpai...
sbb pakcik amik bdk kg.wai n wg ulu...



dewan...




alat tulis n gula2 pedas...
tasuke..tasuke...



budak2 dekan...
wuwu.. malu..malu..
T_______T




aku je yg sewel dlm ramai2 tuh...


adik-beradik RPS yg dpt dekan..


best rupanya gne hp camera berskrin besar...
*___*



senior 4th year...

naik turun tangga...

*baru aku tau yg aku gayat*



ombak besar...


batu besar..lalala~




tersangat poyo..


berjalan nk ke pantai...
(suppose pic ni kt ats...)

ada pelakon hindustan...
(yg pkai baju kaler kuning tuh.. dia tgh menari2)



dalam bilik...
batak sbb hp muat masuk 2 muka...hehe



kenyang...
nmpak tak betapa lebarnya spare tyre sy!!



tersangat hepi sbb nk balik..haha


alamak muka tembam...
dh mcm kakak donat la plak...huhu


ni nasi goreng bernilai RM23..
sbb 1st night.. ktorg x trun mkn..
xde jadual disediakan...
so nk x nk..dh lapo punya pasal...
hantam sajalah labu...
kuang3...



then, kt bwh ni ada la serbi sedikit gambar hidangan makanan yg disediakan..
hehe..
sudah bersediakah anda???

.
.
.
.
.
.
.
.
.
3
.
.
.
.
.
.
2
.
.
.
.
.
.
1
.
.





























inilah hasilnya setelah mendapat mknn free yg di serve as buffet..haha



lepak2 kt depan jusco...



memandangkan gambar2 td nmpk sedap n menyelerakan...
dan hotel pun TERsgt la best!!! dengan mandi guna bath tab...
berendam dengan air panas sambil letak hp kt tepi...
ni yg buat sy bersemangat nk dpt dekan lg nih...wuwuwu...
harap2 la kwn2 smua study ah rajin2..
boleh kita g hotel best2 ni sme2 tau...
stdy tau jgn tdo je...
k laa.. adios~

1 ulasan:

  1. Keseronokan jelas terpncar :)
    Salam ziarah dari hamba fakir ini :)

    Post-post menarik.
    Allah wujud ke?
    Allah Sangat Baik. Setuju?

    BalasPadam